Da jeg holdt på med fuskebollene oppdaget jeg jo at fuskebollene ikke ble som ønsket når jeg stekte dem, men jeg tenkte også at de som ble stekt sikkert kunne fungere som erstatning for fiskekaker, og stekte derfor opp noen ekstra for å teste dette ut.
Jeg brukte da samme deigen som fuskebollene, men istedenfor å koke de i saus, samt å ha de mest mulig runde, så stekte jeg de i stekepanna (sammen med litt rapsolje) og trykket de litt flate.
Jeg ville gjerne ha glutenfri, vegansk brunsaus til fuskekakene, og for å lage denne brukte jeg smøremyk rapskokos, som er et vegansk smør (Berit Nordstrand) og glutenfri lys melblanding (Toro)
Jeg begynte med å smelte litt smør på lav varme i en kasserolle. Min erfaring med dette smøret er at det lett skiller seg ved for høy varme.
Når smøret har smeltet har jeg over melet. I begynnelsen kan dette se veldig tykt ut, at man har brukt for mye mel, men det jevnes ut etterhvert, så ikke vær redd om det i begynnelsen kan virke at meljevningen er altfor tykk.
Det jeg har erfart med dette smøret er at det skiller seg og blir helt blankt om det blir smeltet på for høy varme, mulig dette ikke gjør noe altså, men for min del så foretrekker jeg det som bildet til venstre når det er smeltet.
Mens jevningen bruner seg så bruker jeg tiden på å skjære opp en løk, da det for meg er et must med løk i brunsausen.
Det er viktig å vispe av og til i jevningen under bruningsprosessen, slik at det ikke brenner seg.
Nå har jevningen fått en fin brunfarge, og jeg har over vann og løk, visper godt innimellom, lar det koke opp og koke noen minutter.
Jeg tilsetter også krydder etter at vannet og løk har ankommet kasserollen. Bruk det krydderet du liker å ha i din brunsaus. Jeg brukte bl.a grønnsaksbuljong, pepper og litt ingefærpulver.
Så har jeg fuskebollene over i sausen og lar også de koke noen minutter, slik at de kan trekke inn både smak og fuktighet.
I mellomtiden har jeg hentet frem en pose med frossengrønnsaker fra fryseren og gitt dem et oppkok.
Serverte med kokte poteter og grønnsaker.
Dette var heller ikke dumt, og kjekt at man kan lage to retter av en deig. Neste gang lager jeg dobbel porsjon og sjekker om fuskekakene og fuskebollene tåler frysing. ;)Vel bekomme.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar