Blomkålbunn er i vinden som aldri før, og da jeg hadde et par blomkål som det var på tide å få brukt, samt noen andre grønnsaker som hadde sett sine beste dager, så tenkte jeg å gjøre et forsøk. Fulgte ingen oppskrift, men brukte det jeg hadde og som jeg tenkte kunne passe. Satte frem og gjorde klart ingrediensene: Ca 1,5 blomkål, ca en halv chili, purreløk, valnøtter, kikertmel og salt.
Jeg begynte med valnøttene, lot de få noen omganger i foodprosessoren før jeg la dem til side
Så "pulveriserte" jeg blomkålen i foodprosessoren før jeg hadde den over i et klede (beregnet for saftsiling), strødde over saltet, blandet godt og lot det stå en stund og trekke ut litt vann av blomkålen før jeg fortsatte.
Jeg vridde kledet over en dyptallerken og tok vare på blomkålvannet, da jeg ville ha det i blomkålsuppen som jeg skulle lage samme dag. Nederste bildet av kledet er etter jeg har fått klemt ut en del vann. Dog holdt jeg tilbake litt, for jeg ville ikke ha det helt tørt i og med at jeg ikke skulle tilsette noe væske i deigen min.
Nå kom turen til å blande inn de øvrige ingrediensene jeg hadde gjort klar.
Hadde først over valnøttene, chili og purreløk, lot det gå et par runder i prosessoren, før jeg siktet over kikertmel i to omganger. Lot foodprosessoren jobbe til alt var godt blandet.
La deigen rett på en bakepapirkledd stekeplate og hadde over ost som jeg knadde godt inn.
Jeg brukte tofutti mozzarella style.
Etter jeg hadde fått blandet osten godt inn fortsatte jeg å bruke hendene for å få pizzabunnen mest mulig fordelt utover bakeplata, samt så tynn som jeg ønsket.
Når jeg bruker denne type oster så foretrekker jeg å steke på lavere varme enn til vanlig, og heller bruke litt mer tid, fordi jeg erfarer at da smelter de bedre (og penere), hadde ovnen på 160 grader og bunnen sto en god stund i ovnen. Den var tørr og fin da jeg tok den ut.
Lot den avkjøle godt og så snudde jeg den før jeg la på hjemmelaget pizzasaus og fyll
Hadde også på tofutti mozzarella style som en del av fyllet.
Ellers brukte jeg det jeg hadde av rester som burde brukes opp, dvs; paprika, fennikel, gul løk og kikerter.
Brukte også god tid og lavere varme denne gangen, dog litt høyere (180 C*) enn da jeg stekte selve bunnen.
Men tiden det tok var verdt det! Mmmmmm!
Anbefales!