Vasket og skrelte noen poteter, og skjærte de i litt tykke staver/pinner.
Disse skulle få et raskt oppkok for å få ut noe av stivelsen. Da bruker jeg en innsats (en slags sil) oppi en større kasserolle, slik at det er lett å la kokevannet renne av, samt skylle over potetene med kaldt vann etterpå.
Satte frem det jeg trengte for en oljeblanding og krydder til potetene. Rapsolje (skulle begynne og avslutte stekeprosessen på høy varme, derfor ble det ikke olivenolje denne gangen), paprikapulver, gurkemeie, rosmarin, chiliflak, timian, fersk ingefær og noen fedd hvitløk.
Skivet ingefær og hvitløk og hadde det i ei skål, så olje og krydder før det hele ble blandet godt og satt til side slik at smakene fikk trukket seg inn i oljen.
Potetstavene har fått sitt oppkok, blitt skylt med kaldt vann og lagt i en langform for å lettere tørke de med litt kjøkkenpapir slik at de ble helt tørr.
Helt tørre potetstaver tilbake i kasserollen for å ...
... bli ristet litt
Deretter smurte jeg oljeblandingen utover langpanneformen, og blandet dette godt med potetene, før de fikk et dryss med paprikapulver og gurkemeie som også ble blandet godt inn før det hele havnet i stekeovnen som allerede var 250 grader. Stilte ned temperaturen til 200 grader med en gang potetene ble satt inn. Satt på grillen et par minutt like før potetene var ferdige.
Resultat? Sprø utenpå og myke inni. :)
Serverte med et dryss salt over potetpinnene, salat og en dressing gjort av alpro yoghurt naturell.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar