onsdag 24. februar 2016

Sweet & Sour ... (Gluten og laktosefri).

Jeg bruker sjelden og aldri denne type hel- eller halvfabrikata, mest aldri, men før jul da det var priskrig så handlet jeg en del slike varer som jeg aldri bruker -ikke for å bruke det selv, men jeg ga bort til de jeg kjenner som har lite fra før. Dog var det et par ting som de ikke likte, bl.a sausen fra Uncle Bens, sweet & sour, så den ble stående her, og godt var jo det da jeg i går, altså tirsdag fremdeles ikke hadde vært noe sted for å handle siden vi kom hit om søndag, og skulle lage middag.

Denne: https://unclebens.no/produkt/sweet-and-sour/

Har som regel en del veggismat i fryseren her, fra bl.a Anamma, Oumph!, og HK, samt en del tørrvarer, men det er også greit å ha noe i tillegg, og da kom den sausen godt med. Da jeg serverte så sa gubben at han syntes det var veldig godt med sweet & sour, at han spiste det mye før og at vi kunne gjerne ha det innimellom så lenge det ikke ble for ofte. Vel, vi har vært i lag i over seks år så jeg måtte nesten spørre om det ble for ofte hvert sjette år, hehe.

Anamma sine vegobitar passet fint i en slik gryte.  (Innhold: Sojaprotein, citronjuice, vitlök, salt (1,0%), naturlig arom, kryddor).
Etter vegobitene hadde fått stekt litt i olje så fikk de selskap av kikerter, grillkrydder og paprikapulver, surret det litt til i panna før jeg tilsatte glasset med sweet & sour. Siden jeg selv ikke er så veldig glad i den søtlige smaken så tenkte jeg at den ville bli dempet med litt gurkemeiepulver og ingefærpulver -skjønt dette er jo noe jeg bruker MYE av uansett, men dog, det funket.
 Hadde med oss en halv kinakål, så da ble det litt salat som tilbehør også, sammen med litt mais. Risen jeg har brukt heter Q-rice og er kjøpt på asiabutikk.
Pepret det hele når det var kommet på tallerkenen -om noen skulle lure på de sorte prikkene her og der. :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar