Mmmmmm!
Delte et par gule løk i to og skjærte halvdelene i skiver. Finhakket også et par fedd hvitløk, samt litt ingefærrot. Hadde alt over i en kasserolle, og ...
... helte over to små kartonger med Oatly matfløte, skylte ut kartongene med vann og tømte dette etter.
Hadde over paprikapulver, vegeta, oregano, basilikum, pepper og gurkemeie før jeg satte sausen til koking. Fulgte med underveis slik at det ikke kokte over. Lot det småkoke til løken var blitt myk.
I mellomtiden gjorde jeg andre ting. Jeg begynte med å steke en pakke wokblanding i litt rapsolje.
Da wokblandingen var ferdigstekt, la jeg den til side i en ildfast form.
Frem med Oumphen!:D The strip sto på menyen denne dagen.
Jeg stekte den først på medium til lav varme, i rapsolje, deretter hadde jeg over grillkrydder og stekte den på litt høyere varme, slik at den ble knasende sprø.
Sausen er ferdig, grønnsakene er ferdig og oumphen er ferdig
Har Oumph! Stripsene over i samme ildfaste form som grønnsakene og blander det inn.
Så tømmer jeg fløtesausen over og blander det hele godt sammen.
Et dryss med usalta cashewnøtter gir et ekstra piff til retten.
Serverte med ris.
Stripsen (Oumph!) holdt seg sprøe og gode selv om de var omringet av fløtesaus. ;-) (Dagen etterpå derimot, når restematen skulle spises og de hadde ligget i saus i ca ett døgn, da var de nok blitt noe soggy -forståelig nok).
Siden stripsene ble litt soggy etter å ha ligget i fløtesausen ca ett døgn, så prøvde jeg å få de litt møre i stedet for sprø. Hadde alt tilbake i stekepanna, tilsatte litt vann og vegeta, samt litt karri og lot det hele stå og surre en stund, sør jeg hadde oppi grytebønner mot slutten. Hadde også ris igjen fra dagen før, så da ble det dagens tilbehør også.
Fungerte helt fint å gjøre det om til en slags gryte, dog ble ikke stripsene helt møre, men de ble ikke fullt så soggy som de var på forhånd heller da. :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar