tirsdag 25. oktober 2016

Påleggsalat med rødbeter





Restene fra foregående dags middag tenkte jeg fint kunne brukes i pålegg, og det første jeg tenkte var rødbetersalat, eller påleggsalat om du vil.

Jeg satte frem det jeg tenkte å bruke. Tenkte egentlig å bruke iFraiche, men siden jeg hadde en yoghurt naturell som var utgått på dato, så ville jeg bruke opp denne først. Hadde også et par  skrellet gulrotbiter fra noen dager tidligere og en halv rødløk som jeg ville bruke opp. I tillegg brukte jeg en bit ingefærrot og selvfølgelig en rødbete. De såkalte kllingfilètene skjærte jeg opp i små biter.





Jeg hadde rødbeter, gulrot, ingefær og løk i foodprosessoren og satte på strimlefunksjonen, så klemte jeg for hånd ut så mye væske jeg klarte av grønnsakstrimlene, og hadde de over i et stort beger.





Grønnsakjuicen/saften tok jeg vare på og brukte den til å farge ris med. :)








 Hadde krydderet som jeg skulle bruke over grønnsakstrimlene og blandet det godt inn.

(Beklager dårlig bilde, men har nok ikke holdt mobilen stabilt nok dessverre).
 Så hadde jeg over ca 5 SS med yoghurt og blandet godt.
Stemmer ikke helt med fargen på bildet, har sikkert noe med lysinnfall å gjøre (eller mobilen min, whatever), det var mye rødere i virkeligheten.
                                         Blandet så inn bitene av kllingfilèten.
                                Dette er mer riktig farge i.f.t virkeligheten.




Hadde påleggsalaten over i en mindre boks, og ...










... la plasfolie mellom lokket og boksen for å få det tettere for lengre holdbarhet





Ventet noen timer med å smake, slik at smakene fikk satt seg skikkelig. Og dette var virkelig snadder! Kllingbitene smaker fremdeles ikke klling, men til dette passet de utmerket. :)
Min kjøttspisende mann fikk smake senere på kvelden og han syntes det var veldig, veldig godt!
 Passet utmerket med agurk på, men fungerte fint uten også.
                                                               Anbefales!







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar