Jeg hadde kjøpt inn lokale, ferske tomater dagen i forveien, men over natten hadde de av en eller annen merkelig grunn gått i oppløsning, så da ble det det nest beste, hakkede, økologiske tomater i kartong. I tillegg brukte jeg løk, hvitløk, selleri, litt ingefærrot og gulrøtter.
Alt i gryta sammen med litt vegeta og basilikum, og så lot jeg det stå og putre for seg selv en god stund, men litt omrøring nå og da.
Holdt igjen litt av løken og et hvitløkfedd siden jeg skulle bruke det i ostesausen.
Kuttet opp løk og hvitløk og satte frem det jeg ellers skulle bruke til ostesausen. Timian mangler på bildet da.
Løk, hvitløk og timian i en gryte med litt vann og pittelitt maldonsalt. Gir det et oppkok.
I mellomtiden blander jeg matfløten nesten halvt om halvt med vann (litt mindre enn 50:50 siden jeg allerede har vann i kasserollen med løk og hvitløk). Så har jeg mel i et blandebeger, heller over fløtemiksen og rister godt slik at det blir en fin og glatt jevning. Har dette over i kasserollen og visper godt for å unngå klumper. Har over resten av fløteblandinga, visper fremdeles godt og mot slutten har jeg over den frosne spinaten.
Koker ut melsmaken og tar kasserollen til side.
Jeg personlig synes ikke at påMackan smaker noe som helst, så jeg tilsetter litt grillkrydder og pepper, blander godt og får en fint kremet konsistens.
Så har jeg osten over i sausen og bare lar den smelte inn før jeg rører litt rundt, slik at alt blir godt blandet.
Etter grønnsakene er godt kokt inn i tomatgryta bruker jeg stavmikseren for å jevne sausen.
Mens jeg holdt på med andre ting så stekte jeg samtidig farsen. Stekte den i et par omganger, slik at det ikke ble for mye i stekepanna på en gang. Til slutt når all farse var stekt hadde jeg alt over i panna, krydret etter smak, samt tilsatte litt soyasaus, blandet godt.
Så vendte jeg farsen forsiktig inn i tomatsausen, forsiktig fordi gryta ble ganske full, og var litt redd for at det skulle renne over, men det gikk akkurat. :)
Brukte en stor og dyp langpanne, begynte og avsluttet med tomatsaus, ostesaus i kun ett lag.
Ost på toppen er det jo mange som liker. Jeg ville finne ut om Jeezly Rökig var bedre på lasagne enn på skiva, og om den virkelig hadde god smelteevne. En ost som ryr en del og smuldrer, så det ble ingen pene skiver, og umulig å rive. (Kanskje rivefunksjonen på foodprosessoren hadde fungert). Jeg høvlet den på siden, da jeg som nevnt tidligere synes det er enklest i.f.t disse veganske ostene.
Kan vel ikke annet enn å konkludere med at den hadde dårlig smelteevne, osten ble litt gummiaktig.
Siden jeg som sagt hadde gjestemiddag, så fikk jeg ikke tatt bilder ved servering. Serverte lasagnen med økologiske baguetter og en frisk salat. Tok dog bilder av selve lasagnen etter gjestene hadde dratt. Osten hadde da "stivnet" litt. Min konklusjon av osten: Jeg kommer nok ikke til å bruke akkurat denne typen igjen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar