fredag 9. september 2016

Ciccurry med grønnkål

Her forleden dag da jeg laget k*llingbiter med gulrotsaus så brukte jeg bare halve pakken med k*llingbiter, så i går lagde jeg ala karrik*lling, men siden denne er litt annerledes velger jeg å kalle den chiccurry.






 Noe av det jeg brukte. Løken var ganske stor, så jeg brukte bare ca halvparten av den, i tillegg hadde en liten bit rødløk liggende som også fikk være med.

 Skrelte løk og gulrøtter som jeg kokte i litt vann med vegeta.








Så varmet jeg olje i stekepanna, hadde på grillkrydder over k*llingbitene og stekte de litt før jeg hadde over hakket hvitløk, ingefær, chili og rødløken.


Blandet noe krydderier. Må jo være karri i karrigryte og i karri er det gurkemeie, men jeg bruker mye gurkemeie av helsemessige årsaker, så hadde det i tillegg til karri i blandinga som ellers besto av sort pepper, paprikapulver og salt.


Så tok jeg frem min til tider beste venn på kjøkkenet, nemlig matfløten fra Oatly. Denne er sååå anvendelig og jeg bruker den til mye.




Tømte hele kartongen med matfløte over i stekepanna, skylte ut kartongen med pittelitt vann og hadde så over krydderblandingen. Blandet dette godt sammen før jeg hadde over vasket grønnkål (fjernet de tykkeste stilkene da de kan ha en tendens til å smake litt bittert). Viktig å ikke bruke for mye grønnkål slik at den ikke blir dominerende eller at det skulle bli kålstuing.
                    Blandet grønnkålen godt inn og lot det hele putre på svak varme en stund.

 Til slutt hadde jeg over den ferdigkokte gulrota og løken. Årsaken til at jeg tok dette for seg selv er p.g.a varierende koketid, samt jeg skulle ikke ha for mye væske i gryta da den skal være fyldig.
                                 Som tilbehør hadde jeg fullkornris, hampfrø og litt soyasaus.

Litt sitron ga retten den riktige piffen, anbefales. :-)

                                                                     Velbekomme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar