søndag 18. september 2016

Gulrotlasagne



Er det egentlig slik at det MÅ være tomatsaus (og evt. ostesaus) i lasagne? Er det en uskreven lov? Vel, jeg gjør som jeg føler for, og siden gulrotsuppa her forleden ble litt tykk så tenkte jeg å teste ut gulrotlasagne, enkelt og greit. :-)




Mye av jobben var jo allerede gjort siden jeg tok utgangspunkt i gulrotsuppa. Stekte opp litt over en halv pk HK färs (vegansk) og hadde på litt grillkrydder. Når farsen var ferdig tømte jeg suppa over og lot det koke inn.







Klar til bruk - god på smak og perfekt tykkelse til lasagnen. :-)

Da jeg fikk et innfall underveis så vasket, skrelte, og kuttet jeg noen poteter i skiver, og ga de et oppkok.




 Det hender jeg koker lasagneplatene et par minutter før jeg bruker de, både p.g.a det gir kortere tid i ovnen, men mest av alt at de da blir lettere å legge over i den ildfaste formen. (Da slipper man å brekke/knekke de for å få på plass alt etc).


Jeg brukte denne:

Jeg begynte med saus, så poteter og så saus. Potetskiver hadde jeg kun i nederste og øverste lag. Da jeg begynte å få litt lite saus mot slutten så supplerte jeg med ketchup før siste omgang med lasagneplater. (Det ble tre lag plater i alt).

                                            Avsluttet selvfølgelig med saus.







Litt usikker på om jeg skulle gå for min vante Jeezly, men falt litt for tittelen på denne, altså italiensk smak. Ikke smakt eller prøvd denne før, da jeg smakte ble jeg mer skeptisk, minte meg egentlig litt om parmesan så gikk for den likevel, dog begrenset jeg meg litt i.f.t mengde, i tilfelle det skulle bli fullstendig kræsj.  Litt tørr i konsistensen og smulet en del, krysset fingrene for at den ville smelte riktig ...
              Lasagnen kommet ut av ovnen. Osten har ikke smeltet, men blitt mykere.

Serverte med en enkel salat og kaldpresset økologisk olivenolje, samt noen cashewnøtter.








Det fungerte helt fint å lage lasagne med gulrotsaus i stedet for tomatsaus, smakte godt gjorde det også. :) Men! Osten passet nok ikke helt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar