fredag 16. september 2016

Stripe


Endelig kommer Oumph! i norske butikker! Noen har allerede fått disse i sitt sortiment, hos andre er det på tur. Det vil være bl.a Kiwi og Meny som tar Oumph!inn. Jeg har i et par år kjøpt Oumph! i Sverige og der ligger prisen på 45-50 SEK/pk, så var veldig spent på hvordan disse ville bli priset i Norge, derfor spurte jeg på Meny da jeg var og maste litt på dem om når Oumphen kom inn. De ville legge seg på kr 54-58, avhengig av hvilken sort, så ikke så ille egentlig. :) Oump! er et fantastisk produkt og kan virkelig anbefales! Det er 300 gram i hver pose, og med tilbehør så holder dette godt til to voksne. :)

 Denne dagen ble det altså Oumph! stripe med fyldig gulrotsaus, dampet rødkål og stekte poteter.
Vasket og strimlet rødkålen, la den over i en metallsil, fylte vann i en kasserolle og lot den stå der og dampe seg til den ble ferdig. Vendte litt på rødkålstrimlene innimellom.




Da jeg lagde gulrotsaus for en stund siden og det ble rester, så hadde jeg ferdig saus i fryseren nå. Skjærte en halv rødløk i tynne skiver og hadde løk og saus i en kasserolle, lot det småkoke noen minutter og tilsatte også litt spinat.
















Mens sausen putret så stekte jeg Oumph! stripe i litt olje noen minutter. Stripen var tint før jeg begynte å steke. Dette er ikke nødvendig, men det går raskere når det er tint.

Tok så stripe ut av panna og over i en skål siden jeg skulle la den trekke litt marinade, samt at siste stekerunde (den med marinaden) skulle jeg ikke gjøre før rett før servering. Da fikk stripen også ligge en stund i marinaden.



 

Marinaden laget jeg slik: Først soyasaus, litt ketchup og litt liquid smoke, samt næringsgjær i en liten skål, blandet godt, så hadde jeg over paprikapulver, hvitløkspulver og gurkmeie.
 Hadde marinaden over de stekte stripene og blandet den godt inn.

Mens stripe lå i marinaden stekte jeg potetene, gjorde ferdig saus og rødkål, og mens jeg anrettet dette så stekte jeg opp Oumph! stripe som hadde ligget i marinaden. Bare et lite minutt eller to, slik at de ble litt sprø på utsiden, men fremdeles saftig inni, mmmm.



Oumph! <3



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar