søndag 4. september 2016

K*llingbiter med gulrotsaus









 Startet med potetene. Etter vasking, skrelling, kutting, noen minutters koking og deretter tørking, så hadde jeg rapsolje, timian, gurkemeie, salt og pepper i en skål, blandet godt og tømte deretter blandingen over potetene. Passet på at at alle potetbitene ble dekt. Viktig å ikke bruke for mye olje for øvrig.
Jeg har et slikt stekebrett som jeg kjøpte i Sverige for mange år siden. Genialt dersom du er på slankern, men kan selvfølgelig brukes ellers også. Overflødig olje vil dryppe gjennom hullene og potetene (eller hva det nå er du skal steke i ovnen) får mer luft, noe som igjen hindrer at f.eks grønnsaker blir seige p.g.a for mye olje etc.

Spredte potetbåtene utover  stekebrettet og satte det i ovnen på 200 grader.

 Mens potetbåtene var i ovnen satte jeg i gang med andre ting. Først sausen. Skulle lage gulrotsaus og satte frem det jeg ville bruke. Hadde en halv rødløk og en kvart gulløk som hadde ligget i kjøleskapet noen dager, så de fikk være med. Ellers brukte jeg ingefær, hvitløk, selleri (kom på sellerien etter bildet ble tatt, derfo er den ikke med på bildet, brukte ca en halv selleristng) og chili.

 Hadde litt vann og vegeta i en kasserolle som jeg satte på kok. Skrelte og kuttet gulrøttene og heiv de oppi kasserollen. Deretter skivet jeg et par fedd med hvitløk og grovhakket ingefærrot før også det fikk slå følge med gulrøttene i kasserollen.
 Da var det løken sin tur, jeg kutten den bare litt opp på kryss og tvers -skulle uansett bruke stavmikser for å jevne sausen så bitene trengte verken å være små, tynne eller fine.
 Mens det overnevnte kokte i hverandres selskap så skivet jeg chilien. Denne skulle jeg ikke mose med stavmikseren, men ha hel i sausen som en ekstra spiss på smaken, så det ble lagt tilside inntil videre.



Når ingrediensene til sausen var ferdigkokt fikk de en omgang med stavmikseren. Jevnet det til det ble helt glatt. Så hadde jeg oppi chiliskivene og lot sausen surre litt på svak varme noen minutter.

 Da var det frem med hovedingrediensen i dagens rett, k*yckl*ngbitar, tyvsmakte på en rett fra pakningen og siden det virket litt vel tørt og smakløst så hadde jeg over litt olje og grillkrydder og lot det ligge slik mens jeg gjorde klar stekepanna og varmet oljen.


 Litt usikker på hvor mye olje jeg skulle bruke siden dette var et ukjent produkt for min del, men med tanke på at produktet virket litt tørt da jeg tyvsmakte, så tok jeg en god klunk med olje i panna. Da oljen hadde blitt varm slengte jeg bitene oppi og lot det surre noen minutter. Smakte på, men fremdeles ikke fornøyd så lot det surre enda litt til, samt supplerte med litt mer grillkrydder.




Til slutt var det soyasausen som ble redningen. Slo av plata og hadde noen dråper soyasaus i panna og lot bitene ligge og kose seg mens jeg begynte på anretningen.
 Potetene hadde blitt fine og gyldne, sprø utenpå, men skikkelig myke inni -og ikke soggy i det hele tatt. :) Hadde over litt salt før servering.

Skjærte spisspaprika i skiver og rev litt crispy salat, og ga det et dryss med kaldpresset økologisk olivenolje. :)


La også noen paprikaskiver i gulrotsausen når den var kommet på fatet.

                                                                Velbekomme. :)




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar