fredag 16. september 2016

Gulrot- og blomkålsuppe







På tide å bruke opp de gamleste råvarene siden jeg har gjort nytt innkjøp og trenger plassen til det nye slik at det holder seg en stund. :)



Siden både gulrøttene og blomkålen hadde blitt nokså myke så ble det suppe i dag hvor de får spille hovedrollen. Ellers brukte jeg litt frossen spinat, hvitløksfedd, en bit ingefærrot og en stor løk.







Når gulrøttene og krydder/urter (vegeta, oregano, timian og paprikapulver) hadde fått kokt litt så hoppet de andre ingrediensene etter og fikk koke litt sammen før de fikk selskap av blomkål og spinat.


Mens suppa kokte så forberedet jeg "suppebrød," dvs jeg hadde en pizzabunn (ferdigvare, fullkorn) som var gått ut av dato før jeg hadde rukket å brukt den, laget en blanding av krydder og urter som jeg penslet på, og deretter strødde over grillkrydder før jeg stekte bunnen på 200 grader.




Med suppa på kok og brødet i ovnen stekte jeg opp biter av HK chorizopølse. Hadde to igjen i fryseren og brukte begge. Siden de hadde ligget på benken mens jeg holdt på med alt det andre så hadde de tint noe, og da skjærte jeg de like godt i biter før steking.

Da grønnsakene var ferdigkokt fikk de en omgang med stavmikseren slik at det ble en fyldig og jevn suppe. Deretter tilsatte jeg rødløk i tynne skiver, samt gurkmeie og pepper og lot det få koke noen minutter. Jeg brukte vel ca 1,5 l vann i suppa, men kunne nok brukt litt mer da den ble pittelitt for tykk, men pytt, restene kan jeg bruke til noe lurt. ;-)


Siden jeg planlegger å bruke restene til noe lurt så ville jeg ikke ha pølsebitene i suppa, la de derfor bare rett i suppetallerkenen før jeg hadde rykende varm suppe over.

Serverte med suppebrødet og Bac`Uns, mmmmm.
                                         Suppebrødet ble forresten veldig, veldig godt. :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar