Jeg hadde en halv spisspaprika og en halv chili fra for noen dager tilbake, samt noe tagliatelle som burde blitt spis, og en åpnet kartong med matfløte -derfor falt valget denne dagen på carbonara.
Som vanlig setter jeg frem og forbereder det jeg skal bruke. Brukte ca 3/4 av løken btw.
Rev gulrota på et rivjern, varmet litt rapsolje i stekepanna og lot den revne gulrota surre seg nesten myk.
I mellomtiden skjærte jeg løken i litt grove skiver.
Og hadde løken over i panna sammen med den revne gulrota. Lot det surre videre til løken var blank.
Mens løk og gulrot surret så hakket jeg chili, ingefærrot og hvitløk. Skjærte spisspaprikaen i biter og tomaten si skiver (halve).
Hadde alt over i panna sammen med resten, med unntak av tomatene, de strødde jeg oregano over og la de tilside inntil videre.
Hadde en finkorv i kjøleskapet, utgått på dato, men etter en smakstest så viste den seg å være helt fin.
Brukte ca halve pølsen, skjærte den i biter og la den i samme panne som jeg tidligere hadde grønnsakene.
Grønnsakene var nesten ferdig så derfor hadde jeg tatt de ut av stekepanna og lagt de på samme fatet som tomatene. (De skal få ta siste innspurt i sausen).
Og da pølsebitene var tilstrekkelig stekt la jeg også de på fatet med resten, slik at jeg kunne bruke samme stekepanne til sausen.
Tømte matfløten rett i stekepanna, "skylte ut" boksen med litt vann, så vispet jeg ut litt (ca en stor teskje) glutenfritt lyst mel (Toro) i sausen og lot det koke et par minutter. Jeg tilsatte også basilikum og litt grønnsakbuljong.
Deretter hadde jeg alle grønnsakene+pølsebitene som var satt til siden over i sausen og lot det hele få koke ferdig. Ca noen minutter.
Blandet grønnsakene godt inn i sausen selvfølgelig, og mot slutten tilsatte jeg en rull spinat.
Når alt var ferdig og spinaten oppløst og godt blandet slo jeg av kokeplaten.
La så over noen skiver ost. Hadde dessverre ikke vegansk ost, men brukte ost uten animalsk løpe. Lot osten smelte ned i resten i ro og fred, dvs uten omrøring under smeltingen.
Etter osten hadde smeltet fikk tagliatellen ankomme stekepanna. Blandet den godt med resten.
Fremdeles vil jeg ha cashewnøtter på denne type mat, men siden jeg ikke har vært og handlet nye ennå, så får hampfrø duge -det er godt det også, og det passer uansett.
Hadde over hampfrø og tørket gressløk ved servering. :-)
Bon appétit!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar