Innbakte grønnsaker i dobbel pizzabunn. :D
Det nærmer seg snart handledag, så på tide å få brukt opp diverse grønt- og godt m.m. før ny rasjon er på plass. Satte frem noe av det jeg tenkte å få brukt opp og funderte litt over hva jeg skulle gjøre med det. Hadde to små pizzabunner, men ville ikke ha pizza, så da fant jeg ut at jeg bare kunne pakke masse rart mellom bunnene, og satte i gang. Det heter jo at veien blir til mens vi går. ;-)
Vasket det som vasket skulle og kunne, delte blomkålen i to og la den i vann med snittsiden opp slik at evt. småkryp ikke ble med i maten.
Skjærte squashen i små terninger og strødde over rikelig med salt, slik at masse væske trekkes ut.Etter squashen hadde ligget i saltbadet så var det litt i underkant av en halv desiliter med væske som squashen hadde sluppet fra seg, deretter klemte jeg squashterningene godt med hendene og da ble sluttresultatet på væske over en halv desiliter. OBS: Jeg skylte av overflødig salt!
I tillegg tørket jeg squashterningene godt med tørkepapir for å få de så tørre som overhodet mulig.
Mens squashterningene lå i saltbadet så forberedte jeg de øvrige ingrediensene. Skjærte blomkålen i tynne skiver, stilker o.l som ble for tykt ble hakket litt opp.Rev gulrot, finhakket hvitløk, ingefærrot og chili. Finkuttet rødløk og spisspaprika. Skjærte vanlig løk og cherrytomater i tynne skiver. P.S. Visste du at en tomat kan fortelle deg om du har en skarp nok kniv eller ei? En skarp kniv skjærer gjennom en tomat uten at det spruter, uten at tomaten gir etter og uten at du trenger å gi noe ekstra kraft i skjæringa. Det er som å skjære i varmt smør. ;-)
Hadde gurkemeie og paprikapulver over squashterningene, blandet godt og lot det stå og trekke til seg smakene litt, før jeg varmet litt olje i panna og stekte det en kort stund, dvs kun et minutt eller to. Dersom squashen blir stekt for mye (eller det brukes for mye olje) så blir den gjerne "soggy," og jeg ville ha den fast og fin.
Satte derfor squashen til side inntil videre. (P.S. Jeg brukte ikke hele squashen i ufo-en, men ca halve).Først lot jeg den revne gulrota surre litt i olje, til den ble litt myk, men fremdeles med god motstand, altså ikke gjennomstekt. Ut med gulrota og inn med paprika, gul løk, rød løk, hvitløk, chili og ingefær. Lot dette surre til løken var blank. Brukte så lite olje som mulig.
Da var det på tide å begynne å forberede pizzabunnene. Fant ut jeg skulle pensle med matfløte, og helte litt over i en liten bolle. Brukte bakepensel da jeg penslet fløten over bunnen.
Deretter hadde jeg på tørket oregano, basilikum og gressløk, samt sort pepper.
Før jeg så begynte å legge på fyllet. Startet med den revne gulrota. Spredte det utover med en gaffel. Så paprika- og løkblandingen før jeg la på skiver med blomkål.
Cherrytomatene fikk også bli med, og squashen nesten til slutt.
Nærbilde av fyllet. :-)
Eplet valgte jeg å ta helt på tampen, slik at det ikke skulle bli misfarget før det havnet i ufo-en.
Revet eple på toppen av fyllet. :-)
Så kom runde nummer to med bunnen. Jeg penslet over fløte og strødde på litt grillkrydder. Har ikke brukt salt tidligere i retten, da fordi squashen trekte til seg en del salt under saltbadet. Denne siden av bunnen la jeg over fyllet, altså slik at den med grillkrydder vender ned mot grønnsakene.
"Lukket" ufo-en så godt jeg kunne, klemte sammen kantene med både gaffel og fingre.
Siste skvetten av fløte som var igjen i den lille bollen blandet jeg med litt olje, og penslet blandinga på toppen av ufo-en.
Strødde over litt pepper, italiensk pizzakrydder og litt salt.
Før jeg til slutt la over skiver av rødløk. Satt ufo-en inn i stekeovnen på 175 grader -tok ikke tiden, men til den ble ferdig. B-)
Da jeg sjekket den første gangen så var den fremdeles litt for lys på toppen i.f.t slik jeg ville ha den, samt litt myk, så jeg satte den inn igjen og lot den stå på ettervarmen.
Sånn, da ble jeg mer fornøyd. :-) Og heldigvis ble ufo-en hel tett.
Den var fast og fin inni. :-)
Saftig, men ikke våt. Og akkurat passe med krydder.
Skulle egentlig lage en salat for å ha som tilbehør, men ombestemte meg. Uansett var det mye god mat i en liten bit, så tilbehør slikt sett var ikke nødvendig. :)
Kan absolutt anbefales!
Bon appétit!:-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar