Jeg har fremdeles ikke fått handlet så mye, så da bruker man hva man haver. :) Greit å ha litt varer på lager, både i skap og fryser. Tenkte jeg skulle lage en tomatgryte. Poteter eller ris hadde sikkert passet til denne, men siden jeg ikke hadde noen av delene, falt valget på det jeg har, nemlig bulgur.
Grovhakket ingefærrot og hvitløk, og skjærte litt tykke skiver av gulrot og løk -gryta skulle jo koke en stund så viktig med ikke for tynne skiver. Hadde så over en kartong med hakket tomater (økologiske) sammen med basilikum, timian, vegeta og litt chiliflak.
Blandet det hele godt sammen, la lokk på kasserollen og når det kokte opp senket jeg varmen og lot det stå og småkoke en stund.
Stekte Oumph! Thyme&Garlic i rapsolje og hadde det over i tomatgryta så det fikk surre litt sammen med resten. Denne smaker faktisk skremmende likt kylling ... (Thyme&Garlic).Mot slutten av koketiden tilsatte jeg en rull frossenspinat og lot gryta surre videre til spinaten var godt blandet med resten.
Når jeg koker bulgur så skyller jeg alltid bulguren godt, helt til vannet ikke lenger er grumsete. Bruker en sil som jeg holder over en bolle eller kasserolle til skyllevannet har blitt klart.
Jeg bruker dobbelt så mye vann som bulgur, f.eks 2 dl bulgur=4 dl vann, tilsetter salt og vegeta og lar det koke under lokk til vannet er borte. Da blir det en fin og fluffy bulgur, ikke for tørr og ikke for våt.
Da bulgur ikke smaker så mye i seg selv hadde jeg over litt soyasaus før servering, samt en god spiseskje med iMat Fraiche.
Gubben som fremdeles er kjøttspiser ble i alle fall meget fornøyd -og han liker ikke bulgur i utgangspunktet, men syntes denne komboen passet fint. Så kanskje flaks at jeg ikke hadde verken potet eller ris på nåværende tidspunkt. ;-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar