Frosne grønnsaker er alltid lurt å ha i fryseren, det er lettvint, enkel og vitaminmessig inneholder de i alle fall ikke noe mindre enn de ferske, tvert imot. Dog smaker ferske bedre, ja, det må jeg få lov til å si. Men igjen, det ER enkelt å ha noen grønnsakblandinger i fryseren, det er det ingen tvil om.
Har ikke fått handlet så veldig mye siden vi kom, så da var det greit å ha en lapskausblanding og en åpnet grønnsakblanding (alà amerikansk blanding; erter, mais og gulrot) i fryseren, samt Anammas vegobitar og HKs chorizopølser.
Da ble det lapskaus på menyen i går. :-)
Hadde tatt med det av ferskvarer (løk, ingefær, hvitløk) som ikke ble brukt opp før vi dro, la det jeg trengte til lapskausen på benken. Selv om jeg bruker MYE ingefær, så er det noe man fint kan kutte ned på, eller skippe helt, jeg bruker det av helsemessige årsaker og har det derfor i meg omtrent daglig, det og gurkemeie+sort pepper.
Varmet litt olje i en panne og stekte Anammabitene mens jeg vendte på de innimellom.
Så hadde jeg over løk i litt store biter, blandet godt og lot det steke litt til før jeg hadde over finhakket hvitløk og finhakket ingefær og lot det hele steke ferdig. Satte det til side.
Skjærte chorizospølsene i skiver, stekte dem i litt olje og deretter hadde jeg over blandingen med Anammabitene og lot alt surre litt på panna sammen med litt soyasaus et par minutter.
Mens det på panna surret hadde jeg litt vann og salt i en kasserolle, tilsatte lapskausblandingen og lot det koke ca 8-10 minutter før jeg hadde over grønnsakblandingen og lot det koke videre noen minutter. Jeg er ikke noen stor fan av at lapskausen blir "suppete," så jeg bruker bare vann til det dekker grønnsakene (eller mindre), koker uten lokk og lar mye væske fordampe.
Når det som var i stekepannen hadde kost seg ferdig sammen, så fikk det joine lapskausblandingen. :-) Blandet godt og lot det få surre et par minutter for at smakene skulle sette seg bedre, samt mer væske fordampe.
Hadde over sort pepper underveis. (Pepper bør ikke koke noe spesielt lenge dersom man bruker dette av medisinske årsaker, da piperinet (en substans i pepper) tar skade av for mye oppvarming).
Severte med brødskive, enkelt og greit. :)
Chorizopølsene passet veldig godt i lapskausen, men Anamma sine vegobitar som jeg har brukt lenge virket plutselig som om de var noe endret, de verken smakte som de gjorde før, eller hadde samme konsistens. Mulig jeg har vært uheldig med akkurat denne pakningen da, eller at det har ligget for lenge i fryseren. Who knows ...
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar