Jeg prøver alltid å få brukt opp diverse ferskvarer og evt. åpnet ting og tang før vi reiser bort. Nå hadde vi litt poteter, gulrøtter, løk osv, samt åpnet literskartong med matfløte og litt ost jeg ville bruke til noe før vi reiste. Valget falt da på fløtegratinerte poteter med litt tilskudd av jordskokk, raspet gulrøtter og Quorn sin filèt.
Brukte foodprosessoren til å skive potetene. Det går fort og en får jevne skiver, men en kan selvfølgelig bruke kniv også om man ikke har foodprosessor med denne funksjonen. Lot potetskivene koke et par minutter slik at noe av stivelsen skulle slippe, så skylte jeg dem med kaldt vann, både for å få bort stivelse og for å stoppe kokeprosessen.
Satte frem krydderet jeg ville bruke: Himalayasalt, hvitløkspulver, gurkemeie, ingefær, papirkapulver, oregano og sort pepper.
Hadde noe ferdigkuttet løk som jeg bare hadde i en ildfast form.
La potetskivene i den ildfaste formen og hadde alt krydderet over.Rørte forsiktig med en liten plastøse slik at krydderet blandet seg godt med potetene og løken, før jeg hadde over matfløte (Oatly iMat).
Da potetene hadde stekt litt så kom jeg på jordskokken, den ville jeg også bruke før vi reiste, så jeg vasket, skrelte og kuttet den i skiver og blandet den like godt inn i resten.
Hadde over grillkrydder før jeg satte formen tilbake i stekeovnen. |
Gylden og fin stekeoverflate da det var ferdig. :-) |
Mens jeg stekte filètene hadde jeg osteskiver over de fløtegratinerte potetene og lot det hele stå i ovnen og hvile til resten var ferdig (OBS. Ost uten animalsk løpe ja!).
Stekte filètene i litt olje på stekepanna. Krydret etter smak.
Da filètene var ferdig hadde osten smeltet fint i formen. :)
Vasket og skrelte et par gulrøtter før jeg slengte de i foodprosessorens rivefunksjon slik at vi fikk revet gulrøtter som tilbehør.:)
Quornfilèt med fløtegratinerte poteter og jordskokk, mmmm.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar