Jeg har hatt lyst på fiskegrateng en stund nå, men siden jeg ikke spiser fisk så ... Har laget pølsegrateng med veggispølser og det fungerte helt fint, men nå var det ikke det jeg hadde lyst på. Funderte på å ruke Quorn filèt og skjære den i biter, men siden jeg hadde en pose med Quorn bitar i fryseren, gikk jeg for denne for enkelhets skyld.
Satte frem noe av det jeg skulle bruke; krydder, salt, løk, hvitløk og ingefær.
Siden jeg ikke hadde makaroni gikk jeg for glutenfrie pastaskruer, to sorter, en med litt ekstra fiber. Brukte også glutenfritt mel til sausen, samt Oatly matfløte.
Hadde vann og vegeta (grønnsakbuljong) i en kasserolle og kokte opp. Ristet så ut glutenfritt mel og matfløte til en glatt jevning.
Og hakket hvitløk & ingefærrot.
Når vannet kokte hadde jeg i løk, hvitløk og ingefær.
Jeg pleier ofte å ha krydder, tørre urter etc i en liten øse eller i en spiseskje, dette for å unngå damp og fuktighet i tilhørende glass, da det er noe krydder som lett klumper seg dersom det kommer damp inn i krydderglasset. Når jeg bruker krydderkvern så kverner jeg som regel rett oppi kasserollen o.l.
Rører det hele godt ut og kverner over litt himalayasalt. Bruker ikke mye salt, kun et par ganger med kverna, da vegeta også inneholder salt.
Så heller jeg meljevningen forsiktig over i gryta, samtidig som jeg visper godt for å unngå klumper.
Da er det på tide å begynne å gjøre klar Quornbitene.
Varmer litt olje på medium varme i stekepanna og har Quornbitene over.
Sausen har tyknet godt og nærmer seg ferdig. Har i et par ruller frossenspinat mot slutten av koketiden.
Quornbitene har fått stekt en stund, og helt på slutten har jeg over litt soyasaus, slår av varmen på plata og lar det frese et lite halvminutt.
Har quornbitene over i en ildfast form og siden jeg måtte koke pastaen i to omganger så har jeg første omgang over med det samme.
Har også over litt saus og blander godt, slik at pastaskruene får trekt til seg både saus og smak mens de venter på selskap av de andre skruene.
Når de andre pastaskruene er ferdig så finner de også veien til den ildfaste formen. Blander de godt inn med resten.
(Begge typene pastaskruer ble silt og deretter skylt under kaldt vann for å stoppe kokeprosessen før de havnet i gratengen).
Strødde griljermel over før steking. Stekte på 200 grader til det ble ferdig. (Tar sjelden tiden, men bruker feelingen, så vanskelig å anslå noe tid).
Ser ut som fargeforskjeller på bildet, men det er p.g.a bildet er tatt med mobilkamera, i dårlig lys og med skygge.
Serverte med kokte, halve poteter og en enkel grønnsakblanding fra fryseren.
Ble mett og fornøyd. :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar