lørdag 23. juli 2016

Squashpizza

Når man ikke har pizzabunn og ei heller gidder å lage, så "tager man hva man haver." ;-)


Skjærte først to store squash i fingertykke skiver, minus endene der det er smalest da de skivene ville blitt for små i.f.t resten. Så la jeg dem på en bakepapir og strødde salt over slik at væske trekkes ut. Lå med salt i ca 20 minutter.
Deretter skylte jeg av saltet, før jeg tørket de godt med tørkepapir. La tørkepapir under og over, og presset med hendene for å skivene tørrest mulig.







Da både gubben og jeg skulle spise og han er kjøttspiser (selv om han spiser mye vegetar) så måtte jeg skille hans skiver og mine skiver med hjelp av aluminiumfolie.


Igjen: "man tager hva man haver." Jeg er ikke noe tacomenneske (kan telle på en hånd hvor ofte jeg har spist taco), men gubben er, og når jeg er bortreist lager og spiser han gjerne dette. Siden han ikke  hadde spist sausen som fulgte med i tacopakken så tenkte jeg at denne sikkert kunne brukes til mitt formål -so I did. =)

Smurte tacosaus på squashskivene
Krydret med timian, basilikum og knuste chiliflak, før jeg hadde på hvitløk og rødløk.
Jeg hadde vegansk salami på mine pizzaskiver (t/v).
                                    Ost på toppen før de gikk i ovnen.



Satte stekeovnen på 200 grader, tok ikke tiden, men kjente på squashskivene med en gaffel underveis og når gaffelen gikk lett igjennom, men samtidig hadde litt motstand, så tok jeg de ut av ovnen, slik at de ikke rakk å bli "soggy."
                    Serverte med salat. Ble veldig godt og kan virkelig anbefales!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar