Lasagne og squashpasta -2 for 1
Laget først en marinade til squashbitene.
Strimlet så to store squash med juliennejernet inn til kjernen, la strimlene i en form og hadde salt over, slik at noe væske trekkes ut. Kuttet kjernene i biter, hadde marinaden over og blandet det godt inn. Satt det til sides slik at det fikk stå og trekke en stund.
Når squashbitene var ferdigtrukket i marinaden tok jeg de opp med en hulløse, slik at minst mulig av marinaden ble med. Deretter klemte jeg bitene litt forsiktig for å få de litt tørrere og litt fastere.
Mens squashbitene trekte i marinaden klargjorde jeg soppen (sjampinjong) jeg skulle bruke i pastasausen.
Først hadde jeg soppen i en tørr panne på lav varme, slik at mest mulig av fuktigheten ble trukket ut, dette tar litt tid, så vær tålmodig -man kan gjøre klart andre ting i mellomtiden. :) Deretter hadde jeg på masse grillkrydder (liker egentlig ikke sopp, men det hjelper når de ikke er så våte og konsistensen blir bedre, samt med masse krydder) og lot det surre litt i panna.
Etter det hadde fått en omgang med stavmikseren lot jeg det putre videre en stund. Hadde i gurkemeie og pepper mot sluttet. Saltet ikke da både squashbitene og soppen ville gi salt nok til sausen.
Mens grønnsakene står og putrer så går jeg i gang med hvitsausen til lasagnen:
Skal lage en fyldig hvitsaus og har først matfløte og vann i en kasserolle, varmer det litt mens jeg rister ut mel og matfløte i et risteglass og tilsetter jevningen i kasserollen. Bruker alltid denne fløten der det er vanlig å bruke melk, blander 50-50 med vann og synes det passer perfekt som melk. :) I hvitsausen brukte jeg litt salt og pepper.
Så tilsetter jeg løk i skiver og lar det hele koke ca 8-10 minutter før jeg tilsetter spinat og lar det hele surre noen minutter til. Smaker til med salt og pepper, men har i minnet at både soppen og squashen er salt nok i seg selv. (Bruker ofte ostesaus i lasagnen, men hadde ikke ost som passet formålet, så da ble det hvitsaus, men det fungerer fint det også).
Da har tomatsausen surret til den har blitt god og fyldig og er klar for å få selskap av soppen. :)
Squashbitene har fått trekt litt på kjøkkenpapir etter de ble tatt ut av marinaden og får seg en kjapp omgang i panna sammen med litt rapsolje.
Bruker hullsleiv her også, for å få med minst mulig av ekstra fuktighet før jeg har squashbitene over i tomatsausen. Beklager at dette bildet av sausen ble litt blast, men jeg tar bilder med mobil og noen ganger er vel mobilkameraet ikke helt samarbeidsvillig.
Da jeg skulle bort dagen etter og ha med meg lasagnen så brukte jeg aluminiumsformer. Begynte med et lag saus, så et lag lasagneplater. Og repeterte i neste omgang.
Så hadde jeg et godt lag med hvitsaus over før jeg en siste omgang med pastaplater før jeg avsluttet med tomatsausen. Hadde dessverre ikke vegansk ost så det ble uten ost, men det fungerte det også. :) Da jeg ikke skulle spise den samme dag som den ble laget, så fikk den stå i kjøleskapet til neste dag.
Er ikke brent, selv om det kan se slik ut på bildet. =) Stekte den dagen etter og måtte prøvesmake før jeg dro bort. Har som regel med meg medbrakt når jeg blir invitert på middag, og noen ganger vil andre smake veggismaten og da er det best med en "kvalitetssjekk" først. ;-)
Den ble absolutt godkjent -av både undertegnede og andre som smakte. :)
---------------------------------------------------------------------------------------
Squashpastaen:
Parallelt med mekkingen av lasagnen så lager jeg også denne dagens middag. Jeg tar av tomatsausen fra lasagnen før jeg har squashbitene oppi, slik at det ikke blir squash på squash i dagens middag. Squashstrimlene har ligget med et saltdryss over seg en stund, jeg skyller dem i et dørslag og deretter klemmer og vrir de godt for å få de tørrest mulig, før jeg har de over på en tallerken.
Jeg brukte Halsans sin veganfarse, kan virkelig anbefales!
Stekte farsen i litt olje før jeg tilsatte tomatsausen jeg hadde satt til sides. Lot dette surre sammen noen minutter før jeg hadde det over squashstrimlene.Bon apetite!=)
Squashpasta lager jeg ofte da jeg er veldig glad i squash. =)) Varierer med sausene, noen ganger hvit, noen ganger med ostesaus og noen ganger med tomatsaus. Kjøtterstatningen kan variere; farse, vegopølser, quorn filèt, brune bønner (kidney bønner fra Go Green brukes ofte her) eller bare rett og slett kun sjampinjong og aubergine.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar