Satte frem det jeg hadde som jeg mente kunne brukes; Blomkål selvfølgelig, og ellers gulrot, hvitløk, ingefærrot, reddik, sjampinjong, løk og potet.
Renset soppen først, kuttet den opp og hadde den i en tørr stekepanne på lav varme for å trekke ut en del av soppens fuktighet.
Vasket og kuttet selleri før jeg satte det på kok. Etter sellerien hadde kokt seg mør fikk den en omgang med stavmikseren.
Skrelte løken og skar den i skiver
Så havnet både sellerijevningen og løken i en kasserolle sammen med timian og gurkemeie og lot det hele få koke noen minutter før jeg hadde oppi meljevning.
Laget så meljevning med glutenfritt mel og vegansk matfløte.
Tømte det sakte over i kasserollen mens jeg vispet for å unngå klumper. Hadde så to "ruller" med frossenspinat i sausen. Sausen fikk så koke noen minutter til.
Potetene kokte jeg nesten ferdig på vanlig måte, men lot siste prosess foregå innpakket i aluminiumfolie.Da får de en fastere konsistens synes jeg. Blomkålbukettene (aka bollene) fikk koke på samme måte som sist, altså til en gaffel fikk fint igjennom, men at det fremdeles var noe motstand der.
Når soppen hadde blitt noe tørrere så tilsatte jeg olje og reddiker i panna, samt salt og pepper. Lot dette få surre litt før jeg ...
... hadde det over i sausen. Til slutt tilsatte jeg blomkålbollene.
Revet gulrot hører alltid med, og denne gangen hadde jeg økologiske gulrøtter.
Brukte rivefunksjonen på foodprosessoren da jeg ikke gadd å rive for hånd.
Da var det bare å ha maten på fatet, sette seg og spise. Dette er nok den beste versjonen etter min mening. =))
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar