I april/mai kjøpte jeg japansk tofufilèt i Sverige, var veldig spent på denne, men ble meget, meget positivt overrasket. Den beste tofuen jeg har smakt, og den enkleste tofuen jeg har jobbet med. Dessverre har jeg ikke funnet den igjen siden, men sjekker stadig butikker i Sverige når jeg er der, for denne skal jeg hamstre neste gang -ingen tvil om det!
Tenkte at pastinakkmos med vri ville gjøre seg til denne middagen, la frem ferske grønnsaker jeg skulle bruke til dette formålet. Pastinakk selvfølgelig, løk, ingefær og hvitløk.
Hadde vann og grønnsakbuljong i en kasserolle og heiv oppi løk, hvitløk og ingefær sammen med noen tørre urter (basilikum bl.a).
Etter det hadde fått kokt litt så hadde jeg i pastinakken. Da alt var mykt og mørt jevnet jeg det med stavmikseren før jeg hadde i gurkemeie og litt frossenspinat.
Mens ingrediensene til pastinakkmosen sto og kokte seg ferdig så skjærte jeg en rødbeter i tynne skiver, skjærte en kiwi i skiver, delte opp tofufilèen og ga et kjapt oppkok til litt frossen gulrot- og brokkoliblanding.
Stekte rødbeterskivene til de ble sprø og stekte tofufilèten i rapsolje.Serverte filètene på en seng av pastinakkmos (den grønne fargen er p.g.a spinaten om noen lurte), hadde kiwi, sprøstekt rødbeterskiver, gulrot og brokkoli som tilbehør, samt noen dråper kaldpresset og økologisk olivenolje.
Mmmmmmmmmmmmm!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar