I begynnelsen av juni meldte lysten på is seg, så da var det bare å begynne å eksperimentere litt. :-)
Jeg er veldig glad i alpro sin vanilje yoghurt og tenkte derfor at den ville være et perfekt utgangspunkt.
Jeg begynte veldig enkelt med å blande kakao og yoghurt i et lite beger og satte det i fryseren ca 6-8 timer.
Den var noe sorbetaktig da jeg sjekket den første gang, så jeg lot den stå over natten i fryseren, da ble det noe bedre, mindre sorbetaktig, dog fremdeles litt.
---------------------------------------
Dagen etterpå serverte jeg den med friske bær, men følte noe manglet selv om konsistensen var bedre. Hadde derfor et lett melisdryss over og selv om det ble bedre følte jeg fremdeles at noe manglet. Men når valnøttene fikk komme til så ble det helt perfekt.=)
------------------------------------------------------------------
Is med kun to ingredienser -enklere blir det ikke! (Joda, vet at det er mange ingredienser i selve yoghurten, men den er det jo ikke jeg som har laget -måtte bare spesifisere det i tilfelle det finnes noen kverulanter som vil kverulere. ;-) ).
Yoghurtis med mango:
Du trenger en mango og et beger alpro vaniljeyoghurt
Skrell mangoen, skjær bort sten og la fruktkjøttet få en omgang i foodprosessoren. Kan sikkert også bruke stavmikser.Ha over yoghurten og kjør til blandingen er jevn og glatt (tar bare noen sekunder).
Ha blandingen over i et frysebeger. Og her kunne jeg ikke dy men i å prøve å kombinere denne varianten med sjokoladesmak. Tok derfor av halvparten av blandingen og hadde kakao i denne. Rørte rundt med skje og blandet godt.
En med mango og en med sjokolade. Lot de stå i fryseren over natten.
Den med sjokolade hadde fått pittelitt iskrystaller i seg ...
Mmmmmmmango var nok best og hadde også best konsistens, den formelig smeltet i munnen. :) Kombinasjonen med mango og kakao var nok bedre enn kakao alene og gjorde isen mye mindre sorbetaktig. Serverte med blåbær og et dryss melis over bærene. Kommer til å lage dette flere ganger, enkelt, godt, IS!=)
Herlig og forfriskende. =))
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar