torsdag 18. august 2016

Råstekt potet & soyapølse

Enkelt og greit, men ikke så veldig raskt, da med tanke på potetene. Råsteking tar tid!



Til vanlig så gir jeg poteter et oppkok, og også gjerne lar de koke et par minutter før de blir stekt, men siden jeg syslet med andre ting her, så fant jeg ut at jeg skulle råsteke potetene. Skjærte de i båter, varmet olje på panna før potetene havnet oppi, og satte temperaturen litt lavt.
 Da potetene begynte å nærme seg gjennomstekte tok jeg de ut av panna, drysset over noe krydder (grillkrydder, gurkemeie, LITT ingefærpulver og paprikapulver) og blandet godt før jeg hadde potetene tilbake i stekepanna. P.S. Oljen gjør at krydderet sitter bedre. :-)



Lot det steke på medium varme litt, før jeg økte varmen til nesten full guffe helt til slutt. Potetene fikk veldig fin farge både p.g.a krydderet og stekingen.

 







Lot potetbåtene hvile på kjøkkenpapir før servering, slik at papiret trakk til seg overflødig olje.



Stekte noen wienerpølser fra HK i rapsolje.



Potetbåtene ble meget smakfull, knasende sprø utenpå og "soft" inni, mmmm. Serverte med salat og gårsdagens stekte grønnsaker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar