Dagen etter jeg postet innlegget om soyakjøttet så fikk jeg veeeldig lyst på noe lignende igjen -og da falt valge på soyastrimler med tilbehør. :)
Jeg brukte Veggi sine tørkede soyastrimler. Disse pleier jeg å kjøpe i Sverige, koster ca 20,- SEK/pk. En pk. er nok til 2-4 personer da strimlene tre-firedobler sin vekt etter bløtlegging.
Koker opp vann sammen med diverse krydder (jeg brukte salt, vegeta, gurkemeie og paprikapulver)
og legger strimlene i bløt. Vender på de litt innimellom slik at alle får trekt til seg godt med væske.
Kutter gulrot og potet i mellomgrove biter, gir det et oppkok og lar vannet trekke godt av.
Skjærer løk og hakker hvitløk som jeg legger i en ildfast form, har over gulrøttene og poteten, blandet godt slik at alt fordeles i formen.
Har på litt olje. (Jeg brukte raps).
Så grillkrydder, gurkemeie, paprikapulver og pepper over.Vender og snur på det slik at alt krydderet blir godt fordelt.
Setter det i ovnen på 200 grader og lar det stå til potetene er sprø utenpå og myk inni.
Klemmer ut vann fra strimlene og steker disse i olje, først på lav varme, så setter jeg opp varmen mot slutten. Har også over litt grillkrydder underveis.
Når strimlene er stekt ferdig har jeg over "noen striper" med litt tykk soyasaus. (Strimlene er da tatt ut av stekepanna og flyttet over til en liten form)
Serverte med ovnsbakt potet, gulrot, løk og hvitløk, samt en grønnsakblanding
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar