For en liten stund siden så sa min kjøttspisende gubbe at han plutselig fikk lyst på soyaribbe -slike lyster må man tilfredsstille, så jeg var snar i vendinga. ;-)
Nå laget jeg riktignok ikke soyaribbe til han, men heller soyabiff (eller steik om du vil). For å gjøre det veldig enkelt, soyakjøtt -farlig likt kjøtt-kjøtt, og utrolig godt. SNADDER! :D
Jeg brukte disse:
http://veganlife.no/product.html/vatastic-foods-sojasteaks?category_id=45
Kokte opp vann og hadde i diverse krydder og buljong og lot soyabiffene trekke lenge i buljongvannet. (Legger en tallerken e.l oppå slik at de holder seg under vann). Etter å ha klemt ut vannet, la jeg de i press med tørkepapir og tallerkener med noe tungt oppå. Da de var så tørre som overhodet mulig, så laget jeg en enkel marinade med olje og krydder og lot biffene trekke i dette en stund.
Når den ene siden hadde trekt ferdig, så snudde jeg de slik at også den andre siden fikk trekke til seg godt med marinaden. Jeg øste også over litt marinade innimellom. Så varmet jeg rapsolje i en stekepanne, skrudde ned varmen og lot biffene steke godt på begge sider.
Bilde 1: Da biffene ble lagt i stekepanna.
Bilde 2: Da biffene ble snudd.
Stekte på middels varme slik at olje fikk trekt seg godt inn.
Mot slutten av steketiden skrudde jeg opp varmen, slik at jeg fikk en god og sprø "skorpe på biffene. Deretter slo jeg av varmen og hadde over litt soyasaus og lot det surre et par minutter.
Dette er så utroooooolig godt!
Serverte med grønnsaker (Amerikansk blanding, frossenvare), rødkål og hasselbakte poteter som var rester fra dagen før.
Det er kun ett problem med soyabiffer (eller soyaribbe), og det er at det er så sinnsykt godt at man bare MÅ spise underveis, og dermed blir magesekken fylt før man rekker å sette seg ved bordet, med det resultat at man klarer ikke å spise så mye når det serveres. Enkelte gang skulle jeg virkelig ønske jeg hadde større magesekk! B-)
P.S. Disse er gode kalde også, og fungerer fint å "maule," så oppspist ble det uansett. ;-)
P.S. Disse er gode kalde også, og fungerer fint å "maule," så oppspist ble det uansett. ;-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar