søndag 28. august 2016

Tomatsuppe


På slankern? Da passer denne suppa for deg. :) Fettfri tomatsuppe, sunn, god og mettende.



Suppe er en fin måte å få brukt opp grønnsaker som ikke er så ferske lenger, dog var mine tomater, selleri og chili nyinnkjøpt. Gulrøttene var de tre siste fra forrige handlerunde og hadde alt begynt å bli litt myke, men når man lager suppe så gjør det ingenting.

 Gjorde klart det jeg skulle bruke, samt kokte opp ca 1,5 l vann med litt havsalt. Jeg brukte klasetomater (det er som regel seks stk i en pakke, noe som tilsvarer ca 500g).Chili og ingefær kan selvfølgelig sløyfes, smak og behag bl.a. Gjør som det passer deg. :-)
                              Kuttet opp gulrøttene og hadde de i kasserollen med vannet først.
                              Deretter ble sellerien kuttet og fikk ta slå følge med gulrøttene.
                       Hakket opp hvitløk, ingefærrot og chili som så fikk komme i kokevannet.
                               Skjærte løken i litt tykke biter og lempet den over i kasserollen.
                           Til slutt delte jeg tomatene i fire og hadde også de over i kasserollen.

                  Så hadde jeg i krydder og urter. (Paprika, oregano, basilikum og vegeta).

                                 Rørte rundt et par ganger i gryten slik at alt ble blandet og så lot jeg det stå og koke under lokk en stund. Tok ikke tiden -som vanlig. B-)






Da det hadde kokt en stund under lokk, altså når grønnsakene var blitt myke, men ikke oppløst, så tok jeg kasserollen av platen og fant frem min gode venn stavmikseren.









Dette er altså grunnen til at jeg lot bitene være litt "chunky," jeg ville at det hele skulle koke en stund, samt jeg skulle bruke stavmikseren og jevne suppa slik at den ble glatt og fin.
Siste rest av løken hadde jeg skivet i mellomgrove skiver ...
 ... og hadde det over i kasserollen etter at suppa ble jevnet med stavmikseren. Så fikk løken koke til den ble myk. I utgangspunktet tenkte jeg å redusere suppa, men siden den ble fyldig nok, samt at tomatsyresmaken allerede var kokt bort,  så var ikke dette nødvendig. Dog hadde jeg i litt ekstra vegeta og paprikapulver da jeg syntes det trengtes mer etter prøvesmaking.

                                       Serverte med en skive glutenfritt brød.


                                           Og for min del, kvernet pepper. ;-)

Bon appétit!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar