Er for tiden i nord og besøker min mor som bor i omsorgsbolig for eldre. Her er det lite kjøkkenutstyr (dog har jeg tatt med meg noe), samt liten plass, så maten må være sånn noenlunde enkel å lage. På dette lille stedet så har de lite og ingenting av den maten jeg generelt bruker, så klok av skade fra i høstes, tok jeg selvfølgelig med meg det jeg ville trenge under oppholdet, minus frukt- og grønt, for det er selvsagt å få kjøpt også her. Er kun online via mobil, så innleggene blir vel så som så tenker jeg, men skitt au.
Måtte ha noe mat relativt fort på dag to siden jeg ikke hadde spist på ca ett døgn. Kuttet gulrot, ingefær, løk og hvitløk, hadde det i en kasserolle med litt vann, vegeta, basilikum og gurkemeiepulver. Lot det koke til grønnsakene var myke.
Varmet litt olje i ei stekepanne ...
Og stekte det godt, hadde på litt paprikapulver og grillkrydder.
Så skylte jeg bondebønner som jeg også hadde tatt med meg, hadde ca halvparten over Oumphen i panna, før jeg ...
... også hadde over grønnsakene. Lot dette få surre et par minutt.
Som tilbehør brukte jeg bokveteris.
Først risen på en av min mors fantastiske plasttallerken (ironi! Hater å spise av plast, men det er nå det som er her da ..).
Så grønnsak- og bønneblandinga til slutt.
Ikke den beste maten smaksmessig (selv om min gamle mor var veldig fornøyd), men den stoppet sulten, samt ga næring til kroppen, og da er jeg fornøyd. ☺
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar