Satte frem det jeg trengte: Hvitløkspulver, paprikapulver, gurkemeiepulver, ingefærpulver, sort pepper, pizzakrydder (tørket urter), olje og kikertmel. Kikertmel får en bl.a kjøpt på Asiabutikker.
Hadde ca en halvliter vann i en bolleog målte opp fem slike mål med kikertmel, vil anslå det ble ca 4,5 dl tilsammen
For å ikke få for mye klumper i røra så valgte jeg å sikte melet
Vispet så godt for å få en helt jevn røre
Krydderet hadde jeg blandet i en skål før jeg begynte med røra, og noen dager tidligere hadde vi hatt rød quinoa som tilbehør til middag og restene av dette hadde jeg lagt i en pose som det nå bare var å hente frem. :)
Vispet først inn krydderet.
Deretter rørte jeg inn quinoa og lot det hele stå og hvile en times tid.
Skulle egentlig bruke Anamma sine vegokorv, men de var jeg dessverre fri for, så da ble det HK sine soyapølser. Varmet olje i ei panne og slengte på noen pølser. Satte pølsene til siden når de var ferdigstekt.
Her har røren svellet og blitt tykkere. :) Klar for steking!
Hadde litt olje i panna og stekte først på ene siden (1.) og deretter på andre siden (2.). Når "lompa" er blitt tørr på begge sidene er den ferdig.
Tørr lompe, ruller en pølse i lompa og ...
... legger de over i en ildfast form med bakepapir.
Har over ost og steker lompene i ovnen til osten er smeltet. (Min kjøttspisende datter var på besøk og hun liker ikke mine "rare oster" som hun kaller de veganske, derfor ble det her brukt synnøve finden sin gulost).
Ok. Så er jeg ikke perfekt -er du?
Slengte raskt sammen en salat med det jeg hadde (isbergsalat, rødløk og mais).
Serverte med litt naturell alpro yoghurt. Innbakte soyapølser i kikert- og quinoalomper gratinert med ost. Mmmmm. :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar