OBS. Jeg er litt usikker på om Tzay faktisk er glutenfri, selv om den er merket som det. I innholdsfortegnelsen står det at det er brukt soyasaus basert på vann, soyabønner, salt og hvete).
Jeg er veldig glad i squash, bruker den til mye, og ofte som pasta. Hadde også lyst på en ekstra "piff" denne dagen, og valgte derfor å lage vegansk parmesan med oppskrift fra veganmisjonen:
http://www.veganmisjonen.com/2010/04/vegan-parmesan.html
Satte frem det jeg trengte, pinjekjerner, næringsgjær og maldonsalt.
Jeg følger sjelden og aldri oppskrifter slavisk, men tar det litt på slump. Her hadde jeg hele pakken med pinjekjerner i ei tørr stekepanne, ble litt mer enn de seks ss som står i oppskriften, men pytt, jeg tok med litt ekstra salt og næringsgjær også i prosessen, så det utjevnet seg ganske greit. :)
Målte opp salt og næringsgjær, samt tok litt ekstra av hvert, hadde det i foodprosessoren og kjørte det til det ble finmalt.
Resultat. :)
Når pinjekjernene hadde fått avkjølt seg etter de hadde blitt ristet på panna, så fikk de en kjapp runde i foodprosessoren, kjapt p.g.a de skulle få en tilleggsrunde med salt- og næringsgjærblandinga og blir pinjekjernene kjørt for mye i prosessoren så blir de som en paste/pasta. Kjørte et par korte runder til etter salt- og næringsgjær ble tilsatt pinjekjernene, og sa meg fornøyd med både smak og konsistens. :)
Det i plastbegrene tar jeg vare på til senere, skal lage polentapinner om et par dager, så da kommer det godt med. Jeg synes denne parmesan holder seg godt en uke eller to, så lenge den får stå i en tett boks, og ikke over romtemperatur.
Skulle prøve et helt nytt produkt denne dagen. Tzay, kjøpt i Sverige. Spennende.
Jeg er litt sånn som tar ting på sparket, planlegger ikke så veldig godt og veien blir til mens jeg går. Fant en boks med økologiske tomater i skapet, strimlet gulrot med skrelleren, og kuttet opp resten av gulrota som ble for liten til å strimles. Kuttet så opp stangselleri, løk og hvitløk.Hadde alt over i en kasserolle og tilsatte følgende krydderier: Basilikum, oregano, gurkemeie, paprikapulver og veget. Blandet godt og satte det på kok. Brukte stavmikseren for å jevne tomatsausen når den var ferdig.
Surret litt gul- og rødløk i panna et par minutter før jeg hadde over gulrotstrimlene og lot det helle surre litt til før ...
... jeg hadde over soyabitsene og lot alt steke sammen en stund.
Squashstrimlene er klar og lagt på fat, har over blandingen fra panna,
før jeg har over tomatsausen og til slutt parmesan. :) Hadde på nykvernet pepper helt til slutt. Må innrømme at Tzay ikke falt helt i smak for min del, men har en type til i fryseren som jeg skal sjekke ved en annen anledning. Denne blir i alle fall ikke kjøpt igjen, men andre kan jo like den selv om jeg ikke gjorde det, så det er alltid forsøket verdt. :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar